Co mít připravené pro miminko po příchodu z porodnice

Malé děťátko váš život obrátí vzhůru nohama. Ještě před svým narozením to udělá s vaším bytem. Ten bude rázem plný různých hraček a potřeb pro něj. Co všechno ale budete potřebovat?

· Autosedačka – je potřeba jako první ze všeho. V ní si ponesete svého broučka z porodnice domů. Vybírejte pečlivě a nekupujte tu nejlevnější. Jde o bezpečnost vašeho miminka.
obrázky nad postýlkou

· Postýlka – by měla být z bezpečných materiálů a v ní by měla být především kvalitní matrace. Do ní můžete pořídit takzvané hnízdečko, které miminku navodí větší pocit bezpečí.

· Monitor dechu – je relativní novinkou, ale velice dobrou pomůckou. Dává se pod matraci, takže ho děťátko necítí. Snímá pohyby a dýchání miminka, a pokud zaznamená neaktivitu, začne vydávat hlasité zvuky. Může tak vašemu dítěti zachránit život.
potřeby miminka

· Kočárek – využijete ihned po návratu z porodnice. Dnes je jich na trhu spousta, proto nebude jednoduché ho vybrat. Začněte tedy s předstihem.

· Chůvička – oceníte ji především, pokud máte velký byt nebo dům. Je dobré si pořídit chůvičku s kamerou a zpětným vysíláním. Můžete tak své miminko sledovat a v případě, že se probudí, utišit ho na dálku prostřednictvím chůvičky.

· Lehátko do vany – usnadní vám manipulaci s miminkem na začátku, kdy má ještě křehké tělíčko a vy se teprve učíte s ním zacházet.

· Vanička nebo koupací kyblík – pokud nemáte vanu, bude jedno z toho nutností. I když se to nezdá, děti se v koupacím kyblíku cítí velice dobře, protože simuluje jejich polohu v děloze.

· Pleny – počítejte s tím, že zezačátku budete potřebovat cca 10 plínek na den. Je proto dobré mít zásobu

· Látkové nebo vlhčené ubrousky – na otírání zadečku při přebalování.

· Mast na zadeček – pomáhá proti opruzeninám. Na trhu jsou různé druhy. Zjistěte, který bude vašemu děťátku nejlépe vyhovovat.

· Sprchový gel, tělové mléko – nejlépe od jedné značky

· Lékárenský líh a vatové ubrousky – na ošetření pupíku
hračky pro mimčo

· Nůžky na nehty a kleštičky – dětem rostou nehtíky velice rychle a je třeba je cca 2x týdně stříhat, na rukou dokulata, na nohou pak rovně.

· Teploměr – nikdy nevíte, kdy budete potřebovat miminku změřit teplotu.

· Odsávačka hlenů – v případě, že má vaše miminko ucpané dutiny, je to jediná věc, která mu může pomoci. Vyberte si tu, která vám bude nejlépe vyhovovat – balonkovou, na vysavač nebo elektronickou

· Osuška pro miminko

· A dalších spousta maličkostí – ty už ale budete dokupovat podle své potřeby